Facebook Pixel

Cвіт почав вакцинуватися від коронавірусу: хто перший і коли вакцина буде в Україні

Велика Британія розпочала програму з масової вакцинації проти коронавірусу 8 грудня. Першою людиною у світі, яка отримає щеплення проти коронавірусу, стане 90-річна мешканка Північної Ірландії Маргарет Кінан.

У всіх регіонах Великої Британії та Північної Ірландії вже обрали лікарні, які виконуватимуть головні функції з вакцинації населення. Центри у Великій Британії робитимуть щеплення людям, старшим за 80 років, і медичному персоналу вакциною від Pfizer і BioNTech, передає BBC.

Які країни та коли отримають вакцину проти коронавірусу

США

США також планують використовувати вакцину від Pfizer і BioNTech, виробництво якої є й у США. Спершу препарат отримають американці, а вже потім громадяни інших країн.

У США планують отримати вакцину для населення вже до кінця цього року. А поширення вакцини, виробленої в США, світом почнеться навесні — влітку 2021 року.

Канада

Водночас до Канади перші партії вакцини від Pfizer і BioNTech завезуть уже наступного тижня. До кінця місяця очікується, що її кількість зросте до 250 тис. доз.

Водночас влада розглядає ще три вакцини, зокрема від компанії Moderna, 2 млн доз якої поставлять у Канаду вже в першому кварталі 2021 року.

Коли вакцина проти коронавірусу з'явиться в Україні

У найближчі декілька тижнів Україна підпише угоди про постачання вакцин проти коронавірусу з деякими компаніями, однак це не гарантує того, що держава отримає їх найближчим часом.

Уряд України також попросив США надати вакцини в тестовому режимі для використання в надзвичайних ситуаціях

Поки що невідомо, вакцину якого виробника буде доставлено в Україну для масового вакцинування. Однак у МОЗ запевнили, що Україна не закуповуватиме російську вакцину проти COVID-19.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявляв, що українці отримають вакцину наприкінці першого — на початку другого кварталу 2021 року. Однак у ВООЗ вважають, що країна зможе отримати її лише в другому кварталі 2021 року.

Контекст. Велика Британія першою у світі затвердила вакцину проти коронавірусу для широкого застосування. Нею стала вакцина від Pfizer і BioNTech, ефективність якої 95%.

Подякувати 🎉