Facebook Pixel

Біткоїн по $50 тисяч

Котирування криптовалюти bitcoin 16 лютого досягли позначки $50 тис. Так, станом на 13:30 за київським часом вартість bitcoin становить $50,2 тис., свідчать дані Coinmarketcap.

За добу криптовалюта зросла в ціні на 5%. Станом на 14:50 її вартість складає $49,8 тис.

Прогноз курсу bitcoin

За словами мільярдера та інвестора в криптоактиви Майка Новограца, до кінця 2021 року ціна bitcoin досягне $60 тис., а до 2024-2025 років зросте до $500 тис., пише видання Investing.com. Новограц навів як приклад золото й назвав криптовалюту «цифровим золотом», зазначивши, що зараз капіталізація bitkoin становить приблизно 6% капіталізації золота. За його словами, до кінця року ця цифра може зрости до 10%, а в довгостроковій перспективі — до 100%.

Раніше ми писали про те, що, на думку експертів JPMorgan, криптовалюта має шанси досягти позначки $146 тис. у довгостроковій перспективі й конкурувати із золотом. Керуючий директор Citibank Том Фіцпатрік вважає, що до грудня 2021 року криптовалюта може подорожчати до $318 тис.

За словами ж американського економіста Нуріеля Рубіні, криптовалюту очікує новий обвал. У колонці для видання Financial Times, він застеріг від купівлі bitcoin. За його словами, твердження про те, що криптовалюта є «цифровим золотом», підживлюють міхур на ринку криптовалют, який лопне, як це вже було 2017 року.

Контекст. Минулого тижня котирування криптовалюти bitcoin оновили історичний максимум, досягнувши вартості $47,6 тис. За ніч її ціна збільшилася на 20% — це сталося після того, як компанія Ілона Маска Tesla вклала в криптовалюту $1,5 млрд.

Подякувати 🎉