Facebook Pixel

Засідання у справі Мазепи на паузі: адвокати заявили про упередженість судді

Печерський суд зупинив засідання щодо обрання запобіжного заходу бізнесмену й власнику інвесткомпанії Concorde Capital Ігорю Мазепі, оскільки захист заявив про упередженість судді.

Про це повідомляє «Громадське» із зали суду.

У ході засідання адвокати Ігоря Мазепи просили суддю дозволити транслювати засідання на офіційних ресурсах Печерського суду, однак той відхилив клопотання, аргументуючи, що в залі перебувають журналісти.

Також сторона захисту клопотала про відвід прокурора, але суд і в цьому відмовив. Також адвокати просили дати кількагодинну перерву, щоб мати змогу детальніше розглянули матеріали справи. Суд став на бік прокурорів і відмовив адвокатам.

Тоді адвокати заявили про відвід судді, оскільки вважають його упередженим. Прокурор сказав, що ця заява свідчить про затягування судового процесу

Зрештою, суд зупинив розгляд справи до рішення про відвід. Станом на 15:00 засідання перебуває на паузі.

Адвокати Мазепи пояснили, що тепер необхідно провести новий розподіл суддів, після чого буде призначено новий час засідання.

Згідно з Кримінально-процесуальним Кодексом, строк затримання особи без ухвали слідчого судді, суду не може перевищувати 72 годин з моменту затримання.

За що затриманий Ігор Мазепа?

Державне бюро розслідувань 18 січня затримало українського підприємця, засновника інвестиційної компанії Concorde Capital Ігоря Мазепу під час перетину україно-польського кордону. Адвокати бізнесмена, затриманого працівниками ДБР на кордоні, пізніше повідомили, що він прямував на Всесвітній економічний форум у Давосі.

Зранку 19 січня ДБР підтвердило факт затримання Мазепи. Причиною арешту є його зв'язок із справою про незаконну приватизацію земельних ділянок на Київщині, де в матеріалах справи Мазепи вказано, що він виступав як «замовник заволодіння ділянками».

Мазепа прокоментував звинувачення на свою адресу

Quote«Підозра стосується виділення якоїсь земельної ділянки на 2,4 га. Хтось там порахував, що ця операція завдала збитків державі на 7 млн грн. Кажуть, виділили з порушенням законодавства. Чому прийшли до мене – неясно, бо я нікому жодних державних ділянок не виділяв. Відповіді на питання, чи затримали тих, хто виділяв, я не отримав. Прокурори просять як запобіжний захід для мене заставу в розмірі 700 млн грн. Не 700 гривень, не 700 тисяч гривень, а 700 мільйонів гривень. І ще 500 млн грн за мого брата. Тобто, як мінімум 1,2 мільярда гривень за справу, де нібито збитки становлять 7 мільйонів. З цифрами у них біда: уявляю, які у них були шкільні оцінки з математики».
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉