Facebook Pixel

У 2022 році рекордна кількість людей почали вважати себе громадянами України

У 2022 році кількість людей, які вважають себе українськими громадянами, зросла найбільше за всю новітню історію. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології в грудні 2022 року.

Відповідаючи на запитання «Ким ви себе насамперед вважаєте?», 79,7% респондентів обрали варіант «Громадянином України». У листопаді 2021 року таку відповідь обрали 62,6% українців.

Як зазначають автори дослідження, це найвищий показник громадянської ідентичності за всю історію України. У 1992 році лише 45,6% населення ідентифікували себе як громадян України.

Упродовж років незалежності кількість усвідомлених українців поступово зостала. Станом на лютий 2022 року показник громадянської ідентичності в Україні складав 64,6%, але за 10 місяців війни зріс майже до 80%.

Нагадаємо: доходи 65% українців, на їхню думку, є нижчими, ніж потрібно для «нормального життя». Про це свідчать результати соціологічного моніторингу «Українське суспільство», проведеного Київським міжнародним інститутом соціології на замовлення Інституту соціології НАН України.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉