Facebook Pixel

Як сьогодні відключатимуть світло

Як сьогодні відключатимуть світло

Як сьогодні відключатимуть світло

6 червня знову прогнозується енергодефіцит на всю добу. Про це попереджає «Укренерго».

Ліміти на споживання електроенергії діятимуть для всіх областей з 0:00 до 24:00. Для їх дотримання обленерго застосовуватимуть графіки погодинних відключень. А у разі перевищення лімітів — аварійні відключення.

Голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький напередодні розповів чому в різних областях побутовим споживачам вимикають електроенергію на різну кількість годин. І як на тривалість відключень впливають ліміти обсягів енергоспоживання.

Quote«Треба розуміти, що різні області можуть мати різний процент критичної інфраструктури у своєму споживанні. Це сильно буде впливати на те, який графік відключень буде, наприклад, у населення. Є області, у яких дуже сильно розвинута промисловість. Наприклад, Дніпропетровська область. А є області, у яких дуже велика частка споживання саме населення і малих непобутових споживачів. Наприклад, Закарпатська область. І ясно, що навіть коли ти пропорційно на ці області розподіляєш ліміти, ефект для жителів може бути різним. Вся ця система – вона покликана, з одного боку, пропорційно розподілити наявну електроенергію. А з іншого боку – ще трохи врахувати «обласну специфіку». Зробити так, щоб не було, що на Київщині, наприклад, у людей пів доби немає світла, а на Дніпропетровщині – тільки 20% у людей немає світла», — зазначив Володимир Кудрицький.

Володимир Кудрицький про відключення (відео):

Де дізнатися графіки відключень електроенергії

Переглянути інформацію про можливі відключення у Києві, Дніпропетровській та Донецькій областях можна у чатботах YASNO:

у вайбері

у телеграмі

На головній сторінці натисніть на «Можливі відключення», виберіть свій регіон, і вам надійде сповіщення зі статусом відключень: екстрені, стабілізаційні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉