Facebook Pixel

Марін Ле Пен піде під суд

Марін Ле Пен піде під суд

Марін Ле Пен піде під суд

Суд над Марін Ле Пен її батьком Жаном-Марі Ле Пеном, та керівництвом партії «Національне об'єднання» триватиме в Парижі з 30 вересня до 27 листопада. Їх підозрюють у розтраті кількох мільйонів євро європейських коштів. Про це пише Le Parisien.

Загалом перед судом постануть 11 осіб, які були обрані депутатами Європарламенту за списками тодішнього «Національного фронту», ще 12 осіб, які були їхніми парламентськими помічниками, та четверо очільників партії, серед них батько Ле Пен та вона сама.

Чи здатний 95-річний Жан-Марі Ле Пен підготувати свій захист і бути присутнім на судовому засіданні, суд вирішить 3 липня після висновку експертизи.

Quote«Жан-Марі Ле Пен більше не може пересуватися, і його здібності значно ослаблені», — заявив суду його адвокат Франсуа Вагнер.

Слухання проходитимуть три рази на тиждень у другій половині дня з понеділка по середу.

Історія питання

Розслідування почалося в березні 2015 року, коли Європейський парламент оголосив, що передав до Бюро ЄС по боротьбі з шахрайством інформацію можливі порушення, допущені Національним фронтом щодо зарплат помічників депутатів Європарламенту. Наприкінці 2016 року розслідування було доручено двом паризьким фінансовим слідчим. У червні 2017 року Марін Ле Пен було висунуто звинувачення у «зловживанні довірою» та «співучасті», які згодом перекваліфікували на «розкрадання державних коштів».

Магістрати підозрюють «Національне об'єднання» у «цілеспрямованому та навмисному» запровадженні «системи розкрадання» коштів (21 тис. євро на місяць), які Європейський Союз виділяє кожному депутату для оплати праці помічників парламенту. Європейський парламент оцінив свої збитки за 2009-2017 роки у 6,8 млн євро.

Подякувати 🎉