Facebook Pixel

Сили оборони України досягли значних успіхів у районі Бахмута – ISW

Сили оборони України досягли значних успіхів в районі Бахмута – ISW

Сили оборони України досягли значних успіхів в районі Бахмута – ISW

Українські війська продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту й 25 липня 2023 року вийшли вперед. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Геолокаційні кадри, опубліковані 25 липня, показують, що українські війська досягли значних тактичних успіхів на південь від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Геолокаційні кадри Кліщіївки 25 липня 2023 року

Геолокаційні кадри Кліщіївки 25 липня 2023 року

У Генштабі України повідомляли, що українські війська вели наступальні дії на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямках.

Quote«Українські джерела повідомили, що українські сили просунулися до 750 метрів у напрямку Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки), а російські джерела стверджували, що українські сили зробили незначне просування на захід від Оріхова», — зазначається у звіті.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що російські сили гинуть у вісім разів більше, ніж українські, у районі Бахмута та в 5,3 раза більше на Бердянському та Мелітопольському напрямках.

Експерти ISW раніше припускали, що українські контрнаступальні операції мають на меті створити асиметричний градієнт виснаження, який зберігає українську живу силу ціною повільніших темпів територіальних здобутків, одночасно поступово виснажуючи російську живу силу та техніку.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉