Українські розвідники провели спецоперацію у тимчасово окупованому Криму і показали відео — ГУР (оновлено)

Українські військові провели спецоперацію у тимчасово окупованому Криму — ГУР

Зранку 24 серпня в тимчасово окупованому Криму відбувся бій за участю плавальних засобів та авіації. Українські військові здійснили висадку в межах спецоперації. Про це повідомляє hromadske.

Спецпідрозділи на плавзасобах висадились на берег в районі населених пунктів Оленівка і Маяк.

ГУР у Криму (відео):

Your browser doesn't support HTML5 video.

«Підрозділи ГУР МО здійснили висадку в рамках спецоперації, усі завдання виконані», — зазначив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов..

Юсов наголосив, що спецоперацію провели у взаємодії з військово-морським флотом, цілі досягнуто, а втрат серед особового складу немає. Під час виконання завдання українські оборонці вступили в боєзіткнення з підрозділами окупанта. В результаті противник зазнав втрат серед особового складу, знищено ворожу техніку. Також в українському Криму знову замайорів державний прапор. Спецоперація, за словами Юсова, триває, всі деталі ГУР не розкриває.

«Є втрати серед особового складу противника, а також серед сил та засобів. Інформація щодо кількості втрат уточнюється», — резюмував представник розвідки.

Близько 5-ї години ранку біля населеного пункту Маяк на мисі Тарханкут було чути вибухи, повідомили «Крим. Реалії».

Російські військові об'єкти на Тарханкуті

Російські військові об'єкти на Тарханкуті

«У Маяку знаходиться база 3-го радіотехнічного полку у складі радіотехнічних військ Повітряно-космічних сил РФ. Також на тарханкутському півострові розташований радіолокаційний вузол – РЛК «Небо-М» та РЛС «Каста-2Е2». По периметру підготовлено позиції для ППО», — зазначають «Крим.Реалії»..

Окупаційна адміністрація Криму не коментує події, попри масові звернення місцевих жителів. Єдине повідомлення стосується начебто «знищення боєприпасів за встановленим графіком».

«Українські Сили оборони і надалі надаватимуть окупантам допомогу в знищенні боєприпасів, техніки та живої сили», — обіцяють у ГУР.

Читати на The Page