Гастро/Їжа

Як обрати якісне ігристе вино і не розчаруватися: поради від Держпродспоживслужби

Ігристе вино – напій, з яким асоціюються зимові свята, і до його вибору потрібно поставитися максимально відповідально. Однак велика кількість ігристих вин на полицях магазинів може збити з пантелику. Про те, як обрати серед них дійсно якісне, розповідає Держпродспоживслужба.

Як обрати якісне ігристе вино

Відомство нагадує, що купувати алкогольні напої слід лише в офіційних місцях продажу. Також попередньо варто ознайомитися з повною інформацією про продавця.

Крім того, Держпродспоживслужба радить ретельно вивчити інформацію на етикетці ігристого вина, яка має містити:

  • загальну назву алкогольного напою або офіційну назву спиртного напою, власну назву продукції;
  • найменування та місцеперебування оператора ринку харчових продуктів, відповідального за надання інформації про алкогольний напій. А для алкоголю, ввезеного на митну територію України, — найменування та місцеперебування імпортера;
  • торгівельна марка;
  • країна походження або місце походження;
  • вміст спирту (% об. спирту етилового);
  • місткість посуду;
  • вміст цукру;
  • наявність ароматизаторів, барвників (у разі їх використання);
  • рік врожаю винограду, з якого вироблено ігристе вино (крім алкогольних напоїв, ввезених на митну територію України).

Держпродспоживслужба зазначає, що згідно з Правилами роздрібної торгівлі алкогольними напоями не дозволяється продаж алкогольних напоїв у:

  • пляшках (іншій тарі) без етикеток або чіткого маркування,
  • з наявними ознаками бою (тріщини, скол шийки, зіпсованість закупорки тощо),
  • у негерметично закупорених пляшках,
  • з наявністю сторонніх і завислих частинок або каламуті,
  • осадка (крім колекційних та марочних вин),
  • з простроченим терміном придатності.

Читати на The Page

Гастро/Їжа

Готуємо глінтвейн вдома: ТОП-5 найкращих рецептів

Гастро/Їжа

Чи можна змішувати різні алкогольні напої між собою та які ризики це створює

Гастро/Їжа

Як приготувати глінтвейн вдома: класичний рецепт