Facebook Pixel

Україна та Польща будуть спільно виробляти зброю: Зеленський

22 січня очільник польського уряду Дональд Туск приїхав до Києва. Разом з Зеленським вони домовилися про спільні україно-польські оборонні підприємства.

Про це пише «Суспільне».

Quote«Я прийняв заяви президента Зеленського про те, що ми будемо будувати спільні підприємства та інвестувати в компанії в Україні та Польщі, що підвищить нашу безпеку... Для мене дуже важливо створити таке відчуття, що Польща є найнадійнішим союзником України в цій смертельній боротьбі зі злом», — сказав Туск.

Також польський уряд виділив кредит Україні на закуплю зброї для ЗСУ:

Quote«Є новий польський оборонний пакет. Ми цінуємо таку незмінну допомогу. Є нова форма нашої взаємодії заради більшого масштабу закупівель зброї для українських потреб – це польський кредит для України», — поінформував Президент України Володимир Зеленський.

Також Туск приєднався до декларації G7 щодо безпеки України, яку раніше підписала Велика Британія.

Quote«Ми також будемо співпрацювати в інших форматах. Польща приєдналася до декларації G7 – ця декларація покликана мобілізувати демократичні країни на підтримку України», — написав Туск у соцмережі X.

Нагадаємо, що 12 січня Україна та Велика Британія підписали угоду щодо взаємодії в оборонній сфері на 10 років. Вона діятиме до вступу України в НАТО.

Подякувати 🎉