Facebook Pixel

ЗСУ просунулися на 7 кілометрів — ISW

ЗСУ просунулися на 7 кілометрів — ISW

ЗСУ просунулися на 7 кілометрів — ISW

Українським військовим вдалося просунутися на 7 км від Авдіївки внаслідок успішної контратаки. Про це йдеться в щоденному звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Quote«Українські сили, ймовірно, домоглися додаткових успіхів під час нещодавньої контратаки на північний захід від Авдіївки. Геолокаційні кадри, опубліковані 8 травня, говорять про те, що українські військові, ймовірно, продовжили незначне просування на північ від Водяного в районі, де, за оцінкою ISW, вони вели обмежену контратаку станом на 30 квітня», — йдеться у зведенні.

Аналітики ISW зазначили, що власник ПВК «Вагнера» Євген Пригожин заявив, що ЗСУ завдали удару з HIMARS по в'язниці «вагнерівців» неподалік від Бахмута, але ISW не спостерігав візуального підтвердження цього.

Також Пригожин оголосив, що його найманці не будуть виведені з Бахмута до 10 травня, як він раніше говорив, попри те, що міноборони рф не надало «Вагнеру» додаткові снаряди. Він заявив, що вагнерівці й далі воюватимуть у Бахмуті та вимагати від російського міноборони боєприпаси.

В ISW вважають, що невиконання Пригожиним погрози піти з Бахмута вказує на те, що він усвідомлює свою залежність від міноборони рф.

Quote«Пригожин спробував шантажувати міноборони росії, щоб воно змінило пріоритети наступу на Бахмут, щоб він міг самостійно заявити про перемогу в місті», — зазначають в ISW.

У Бахмуті йдуть важкі бої. Окупанти кинули всі сили на захоплення міста, проте українські військові далі тримають оборону. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках — здійснив 46 атак. Найзапекліші бої тривають за міста Бахмут і Мар’їнка.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉