ЗСУ атакували ракетою «Нептун» російський ВДК «Костянтин Ольшанський»

ЗСУ атакували ракетою «Нептун» російський ВДК «Костянтин Ольшанський»

ЗСУ вдарили ракетою «Нептун» по великому десантному кораблю «Костянтин Ольшанський», який росіяни вкрали в України під час окупації Криму у 2014 році. Про це заявив представник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук.

«Він 9 років стояв у бухті та окупанти його почали розбирати на запчастини. На 10-й рік війни вороги зрозуміли, що у них закінчуються великі десантні кораблі, тож протягом року його відновили», сказав він.

Наразі визначається ступінь пошкоджень судна. Однак, за словами Плетенчука, корабель був точно вражений і зараз небоєздатний.

«Корабель цей мав використовуватися Україною. Тому було ухвалено рішення про ураження цієї одиниці нашим «Нептуном», — зазначив Плетенчук.

Крім того, він наголосив, що вражені російські кораблі «Азов», «Ямал» та «Іван Хурс» не зможуть виконувати бойові завдання найближчим часом.

Цікава деталь — росіяни намагалися видати «Костянтина Ольшанського» за відремонтований або «Оленьогірський гірник», або «Мінськ». Адже там пошкодження такі, що їхнє відновлення під великим питанням.

Також у ВМС підтвердили ураження корабля «Іван Хурс»

«Що стосується «Івана Хурса», то ми можемо підтвердити ураження розвідувального обладнання у штурмовій частині корабля», – сказав Дмитро Плетенчук.

Читати на The Page