Facebook Pixel

За минулий рік «Укрнафта» сплатила понад 12 млрд грн податків

Протягом 2019 року найбільша нафто- та газодобувна компанія України «Укрнафта» сплатила податки на суму 12,47 млрд грн, 60 млн грн з яких витратили на погашення простроченого податкового боргу. Про це повідомили у пресслужбі компанії.

Крім цього, за грудень минулого року до державного та місцевих бюджетів різних рівнів «Укрнафта» сплатила 506,7 млн грн рентної плати за користування надрами.

Найбільше рентної плати, розмір якої залежить від обсягу видобутку вуглеводнів у регіонах, отримали бюджети Сумської, Івано-Франківської та Полтавської областей – 10,6 млн грн, 6 млн грн та 3,6 млн грн відповідно.

Виконувач обов’язків голови правління «Укрнафти» Олег Гез заявив, що компанія, попри проблеми з реалізацією сировини на державних аукціонах та податкову заборгованість, виплатила всі зобов’язання з ренти.

«Зобов'язання із виплати ренти нараховуються в момент видобутку, незалежно від того, ми змогли продати цю нафту чи ні. За 2019 рік місцеві бюджети отримали понад 350 млн грн, завдяки чому вони змогли розвивати місцеву інфраструктуру та інші проєкти».

Олег Гез

Олег Гез

В. о. голови правління «Укрнафти»


«Укрнафта» — це найбільша в Україні нафтовидобувна та газовидобувна компанія, яка підпорядковується «Нафтогазу». Дохід компанії у 2018 році склав 1,15 млрд євро.

Подякувати 🎉