Facebook Pixel

З 2023 року S&P 500 можна торгувати в Україні: НКЦПФР вирішила оживити фондовий ринок

НКЦПФР (Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку) зробила вітчизняному фондовому ринку подарунок під ялинку, щоб трохи його пожвавити.

29 грудня Комісія вирішила допустити до обігу на території України цінні папери, які входять до фондового індексу S&P 500.

Quote«Прихід на український ринок капіталу всесвітньо відомих компаній є черговим кроком для його інтеграції в міжнародні ринки та збільшення інвестицій для України», — коментують у НКЦПФР.

Раніше Комісія за власною ініціативою надала такий дозвіл для 412 різних цінних паперів із фондового індексу S&P 500, що можуть обліковуватися на рахунку Національного депозитарію України в міжнародній депозитарно-кліринговій установі Clearstream Banking Luxembourg. На сьогодні в Україні можуть обертатися також 96 цінних паперів іноземних емітентів.

У НКЦПФР нагадали, що S&P 500 — фондовий індекс, у кошику якого трохи більш як 500 акціонерних компаній США, що мають найбільшу капіталізацію. Акції всіх компаній торгуються на найбільших американських фондових біржах, як-от Нью-Йоркська фондова біржа та NASDAQ. Фондовий індекс також називають барометром американської економіки.

Майже напередодні «великої війни» НКЦПФР затвердила нові правила випуску акцій в Україні.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉