Facebook Pixel

Орбан без права голосу: Європарламент зібрав відповідну кількість підписів

У Європейському парламенті депутати зібрали необхідну кількість підписів, а саме 120, під петицією, що передбачає позбавлення прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана права голосу в Раді ЄС.

Про це повідомив депутат Європарламенту, ініціатор відповідної петиції Петрі Сарвамаа у Twitter (X).

На зібрання підписів знадобилося чотири дні, адже про старт було оголошено у ЄП у вівторок на цьому тижні.

Читайте також:
До Києва їде Орбан

Quote«Підписи зібрано! Ми на крок ближче до того, щоб позбавити Орбана права голосу», — написав депутат у п'ятницю, 12 січня.

Він зауважив, що відгук з боку колег на цю «історичну петицію» був потужним. Документ підписали представники різних партій з кількох країн.

За словами Сарвамаа, наразі надзвичайно важливо оперативно оцінити загальну підтримку петиції на пленарному засіданні Європарламенту. Він припустив, що це може відбутися вже наступного тижня, оскільки тоді планується голосування за резолюцію щодо Угорщини.

Депутат ЄП також додав, що зміст резолюції перебуває на стадії переговорів, і він вважає «цілком ймовірним» включення процедури, передбаченої частиною 2 статті 7 Договору про ЄС — «в певній формі».

Раніше The Page повідомляв, що посадовці ЄС можуть призупинити право голосу для Угорщини у рамках статті 7 договору про ЄС, щоб надати Україні €50 млрд допомоги від Союзу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉