Facebook Pixel

В Україні в тестовому режимі відновили доступ до Єдиного держреєстру судових рішень

Державна судова адміністрація України з 20 червня 2022 року відновила загальний доступ до Єдиного державного реєстру судових рішень і роботу сервісу «Стан розгляду справ».

Про це повідомила пресслужба ДСА.

Згідно з повідомленням, доступ до ЄДРСР здійснюватиметься в тестовому режимі. У разі виявлення ознак кіберзагроз доступ до реєстру можуть обмежити.

У ДСА нагадали, що реєстр було закрито для загального доступу 24 лютого – першого дня повномасштабної агресії російської федерації проти України.

Quote«Зробили ми це з єдиною метою – задля безпеки. Ми мали зберегти реєстр, захистити його від кібератак загарбників, тобто від знищення, а також приховати інформацію про суддів і суди, які приймали рішення щодо тих чи інших осіб, які могли б бути «цікаві» окупантам», — прокоментував відкриття Єдиного державного реєстру судових рішень голова ДСА України Олексій Сальніков.

У ДСА додали, що на сьогодні значно посилено кіберзахист реєстру — він перебуває під посиленим моніторингом стану кіберзагроз, що дало змогу відкрити його для всіх категорій користувачів.

Сальніков також зазначив, що для запобігання випадкам стороннього втручання у функціонування сервісів посилений моніторинг стану кіберзагроз застосовується до всіх електронних ресурсів, розпорядником яких є ДСА.

Нагадаємо: Єдиний державний реєстр судових рішень — автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

До реєстру вносяться всі рішення судів України в цивільних, адміністративних, господарських справах, справах про адміністративні правопорушення та за кримінальними провадженнями.

Подякувати 🎉