Facebook Pixel

Японія протестує проти нового російського «свята» — Reuters

Головний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно

Головний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно

Японія подала протест росії через рішення країни оголосити 3 вересня днем перемоги над «мілітаристською Японією». Про це повідомляє Reuters.

Цей крок, за словами представників японського уряду, розпалює взаємний антагонізм і є «надзвичайно прикрим», заявив у понеділок вищий речник уряду.

Quote«Ухвалення цього закону може не тільки розпалити антияпонські настрої з-поміж росіян, але також може призвести до антиросійських настроїв серед японців», — заявив головний секретар Кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно.

За повідомленнями японських ЗМІ, минулого тижня росія перейменувала день пам'яті 3 вересня — день після капітуляції Японії в Другій світовій війні — на «День перемоги над мілітаристською Японією».

Довідка. Радянсько-японська війна — війна у серпні — вересні 1945 року між СРСР і Монгольською Народною Республікою з одного боку та Японською імперією, Маньчжурською державою й Менцзян з іншого. Складник Другої світової війни та війни на Тихому океані. Розпочалася з ініціативи СРСР, який в односторонньому порядку розірвав радянсько-японський пакт про ненапад і 9 серпня, згідно із секретними Ялтинськими домовленостями зі США та союзниками, оголосив Японії війну. Радянська армія розгорнула три наступальні операції : Маньчжурську, Південно-Сахалінську та Курильську. Японці сподівалися на радянський нейтралітет навіть після американських ядерних бомбардувань 6 і 8 серпня, тому не були готові до війни з СРСР і не організували належного опору. 15 серпня Японія оголосила про свою капітуляцію. 2 вересня Японія підписала акт капітуляції, що офіційно завершив Другу світову війну.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉