Facebook Pixel

Яку роботу українці вважають перспективною та на які вакансії відгукуються

OLX Робота поділилися результатами опитування серед користувачів платформи про те, які сфери для роботи українці вважають найбільш перспективними.

44% користувачів відзначили, що зараз найперспективнішою сферою роботи в Україні є будівництво. Другу сходинку займають військові або правоохоронні спеціальності, 41%. Що не дивно, 38% людей незмінно вважають багатообіцяючою IT-сферу. 37% та 36% зазначили сфери логістика/доставка та роздрібна торгівля/продажі. Далі за рейтингом йдуть медицина/фармацевтика (34%) та сільське і лісове господарство/агробізнес (30%). Закривають рейтинг також надважливі сфери – виробництво/робітничі спеціальності (28%) та освіта (20%).

Цікаво, що ті сфери, які українці вважають найбільш перспективними, не зовсім збігаються з переліком вакансій, які збирають найбільшу кількість відгуків на OLX. За даними, наданими платформою, у топі серед користувачів платформи знаходяться такі галузі: будівництво (173 531 відгук на оголошення про роботу), роздрібна торгівля (165 579 відгуків на оголошення про роботу), логістика та доставка (140 222 відгуків), клінінг/домашній персонал (59 207 відгуків), охорона та безпека (59 105 відгуків).

Головними критеріями при виборі сфери діяльності українці обрали: рівень заробітку (61%), затребуваність професії (23%), можливість отримати на роботі бонуси/медичне страхування/додаткові вихідні (5%), престижність роботи та кількість відкритих вакансій (3%).


Подякувати 🎉