Facebook Pixel

Як знайти інформацію про якісні турнікети — новий проєкт «єТурнікет»

Українська IT-компанія WEBSPARK створила некомерційний проєкт «єТурнікет» – сайт, на якому зібрано перевірену інформацію щодо якості турнікетів для військових, де можна подивитися на рейтинги та результати тестувань, а також домовитися з виробником про постачання необхідної кількості «підшефному» підрозділу.

Як з’явилася ідея проєкту «єТурнікет»

Кожному військовому ЗСУ на передовій потрібно забезпечити два турнікети. Цей засіб, що допомагає екстрено зупинити кровотечу з пораненої кінцівки, став заміною джгутам. Зазвичай це міцна стрічка, що має з одного боку липку самоклейку смужку, усередині — стропу, що допомагає їй затягуватися, зовні — паличку (вороток/важіль), а також пряжку, фіксатор воротка та місце, де можна записати час накладання турнікета.

Де знайти інформацію про якісні турнікети — новий проєкт єТурнікет

Де знайти інформацію про якісні турнікети — новий проєкт єТурнікет

Неякісний турнікет може не зупинити кровотечу, створити занадто низький тиск або взагалі зламатися. Як результат — людина може втратити кінцівку або навіть стекти кров'ю.

Quote«Турнікет — це не той випадок, де доречно експериментувати, використовувати неперевірене, тому ми вирішили реалізувати ресурс, який допоможе волонтерам і військовим отримати протестовану інформацію щодо якості турнікета, а виробникам — щодо дієвості їхнього продукту. Неякісний турнікет — гірше за його відсутність, тому що дає хибну надію», – пояснив ідею створення проєкту допомоги військовим засновник і СЕО компанії WEBSPARK Євген Катрич.

Команда «єТурнікета» проаналізувала всю доступну інформацію в мережі та почала формувати власний рейтинг. З часом виявилося, що відповідних даних недостатньо, а ті, що є — швидко втрачають актуальність.

Quote«Найгірше для медика — це коли він знає, що міг надати допомогу людині, але цей постраждалий уже був мертвим у момент потрапляння до його рук», – коментує лікар-флеболог і судинний хірург Дмитро Андрощук.

У підсумку вирішили розробити платформу, яка б працювала та збирала актуальні дані про турнікети з тестуваннями в реальному часі, щоб мати можливість надавати протестовану інформацію від експертів щодо надійності та якості обраного турнікета.

Де знайти інформацію про якісні турнікети — новий проєкт єТурнікет

Де знайти інформацію про якісні турнікети — новий проєкт єТурнікет

Проєкт презентували влітку 2022 року, саме тоді, коли була гостра потреба в інформації щодо якості армійських турнікетів. З того часу він постійно оновлюється й доопрацьовується задля зручності користування та розширення даних тестування.

Яку інформацію можна отримати на «єТурнікет»:

  • чи сертифікований конкретний турнікет;
  • чи проводилося його тестування;
  • побачити висновки експертів (військових медиків, такмедиків);
  • дізнатися актуальну ціну;
  • знайти посилання на сайт виробника;
  • рейтинг відповідного турнікета.

Можна шукати за назвою, країною виробництва, фільтрувати за сертифікацією CoTCCC.

Де знайти інформацію про якісні турнікети — новий проєкт єТурнікет

Де знайти інформацію про якісні турнікети — новий проєкт єТурнікет

Проєкт «єТурікет» не займається тестуванням сам. Він з'єднує експертів із виробниками турнікетів, представленими на ринку. «єТурнікет» висвітлює як позитивні, так і негативні результати тестування з хронологією та критеріями, що відіграє важливу роль і дає можливість перевірки турнікета, який опинився у вас в руках, на справність.

Команда «єТурнікет» також розробила програму тестування турнікетів українських виробників, за допомогою якої можна перевірити їхню продукцію в «польових» екстремальних умовах і водночас допомогти захисникам України.

Контекст. Харківська IT-компанія WEBSPARK 18 років займається web- і мобільним розробленням. З-поміж її проєктів – сервіси https://russianwarship.rip/ і https://eturniket.com/

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉