Facebook Pixel

FPV-дрон доставив 105 кг продуктів та завдав 8 вражань за день

FPV-дрон доставив 105 кг продуктів та завдав 8 вражань за день

FPV-дрон доставив 105 кг продуктів та завдав 8 вражань за день

FPV-дрони виявилися надзвичайно ефективними у влучанні по ворожих цілях на передовій. Однак, крім цього, вони можуть врятувати життя. Бійці з 37-ї окремої бригади морської піхоти показали бойові дії та снаряди, якими вони знищують противника, а також розповіли про гуманітарні місії дронів на фронті.

Доставив дроном 105 кг гуманітарки за день (відео):

У відео, що опубліковано в рамках проєкту «Український Свідок», представлені пілоти Олександр (позивний «Жулік») та Андрій (позивний «Лімбо»), командир роти Олександр (позивний Easy) та головний сержант Кирило (позивний «Фотограф»).

Quote«У своїй роботі ми використовуємо суббоєприпаси від РСЗВ (реактивна система залпового вогню) «Ураган». Вони прилітають не тільки по наших позиціях, але й по мирному населенню. Деякі з них не вибухають, наші сапери їх дістають та розбирають, а потім ми відправляємо ці «подарунки» назад до противника», — розповідає Easy.

Також пілот з позивним «Жулік» детально пояснив про снаряди від мінометів, які він та його підрозділ використовують для нейтралізації окупантів.

Quote«Осколкові міни можна використовувати для скидів. Їх ми також пристосовуємо для своєї роботи — 120 мм, осколкові міни калібру 69 мм тощо», — каже він.

Командир роти додав, що універсальність FPV-дронів на полі бою полягає в їх здатності виконувати різноманітні завдання.

Quote«Вартість одного дрона становить $450-500. Але ж дрони можуть не тільки вражати цілі противника, вони ще й здатні рятувати життя», — розповідає боєць.

За словами «Фотографа», дрони можуть виконувати завдання з дорозвідки та доставки гуманітарного вантажу. Боєць роти з позивним «Бока», Сергій, за допомогою FPV дрону за один день доставив 105 кілограмів провізії.

Quote«Він зробив 71 виліт. А ще були бойові, під час яких «Бока» вразив 8 цілей», — розповідає «Жулік».

Водій екіпажу Олексій із позивним «Професор» розповів, як опинився на фронті.

Quote«Я чув ці історії, коли насильно садять в машину та везуть до ТЦК. На вулиці до мене підійшла людина у формі, і я сказав: мій час прийшов. Сваритися я не буду. Я маю повагу до військової форми», — каже він.

Також дивіться матеріал проєкту про те, як бійці 68 ОЄБр за допомогою дронів врятували життя двох поранених побратимів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉