Facebook Pixel

Зміни в перетині кордону з 1 вересня: які нововведення чекають на українських водіїв

На даний момент українські водії пасажирських транспортних засобів могли перетинати кордон без жодних проблем. Проте вже з 1 вересня 2023-го це можна буде зробити виключно на екологічному авто.

Про це повідомили в Державній службі України з безпеки на транспорті.

Які зміни в перетині кордону торкнуться українських водіїв

Згідно із даними джерела стає відомо, що вже з 1 вересня 2023 року українські водії пасажирських транспортних засобів можуть зіткнутися з серйозною проблемою. Це пов'язано з тим, що восени на кордоні буде перевірятись клас екологічності автомобіля. У разі, якщо транспортний засіб не пройде відповідну перевірку та не отримає визначений клас екологічності— його не випустять за кордон. Те ж саме чекає і на водіїв, які не змогли отримати клас екологічності ЄВРО-1.

При цьому там зазначають, що водію не обов'язково показувати сертифікат при перетині кордону, адже для схвалення можна буде пред'явити тільки відмітку класу екологічності у свідоцтві про реєстрацію.

В Державні службі України з безпеки на транспорті повідомили, що ці зміни були внесені згідно з пп. 2. п. 7 Ліцензійних умов, затверджених Кабінетом Міністрів України.

Чи потрібна довідка від ТЦК під час реєстрації авто

Українські сервісні центри, що спеціалізуються на обслуговуванні автомобілів, доволі часто вимагали від водіїв довідки з ТЦК. Однак це не відповідає чинному законодавству.

В Міністерстві внутрішніх справ зазначили, що фізичні особи, які купують чи продають будь-який транспортний засіб, не повинні надавати довідки із ТЦК та СП. Проте це стосується юридичних осіб. При покупці або ж продажі транспортного засобу вони все ж вимушені надати необхідну довідку із Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Робиться це для того, щоб досконало перевірити транспортний засіб на предмет військової служби, адже останнім часом в Україні побільшало випадків незаконного вивезення військового транспорту.

В МВС зазначають, що такі правила допоможуть встановити кращий контроль над військовою технікою та звести випадки крадіжок до мінімуму.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉