Facebook Pixel

«єРобота»: 21 млн грн грантів для ветеранів та членів їхніх родин на розвиток свого бізнесу

Єробота: 21 млн грн грантів для ветеранів та членів їхніх родин на розвиток свого бізнесу

Єробота: 21 млн грн грантів для ветеранів та членів їхніх родин на розвиток свого бізнесу

За підсумками чергової хвилі подання заяв на гранти для ветеранів 13 переможців отримають кошти від держави на старт або розвиток свого бізнесу на майже 5 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки.

Загалом від старту ветеранського компонента грантової програми «Власна справа» переможцями стали вже 54 ветерани та члени їхніх родин, які отримають гранти на 21 млн грн.

У квітні уряд розширив програму «Власна справа», щоб надавати фінансову підтримку ветеранам і членам їхніх родин у розвитку підприємництва. Вони можуть отримати від держави грант від 250 тис. до 1 млн грн на започаткування або розширення власного бізнесу.

Quote«На сьогодні можливістю отримати такі гранти скористалися вже 54 наші захисники та захисниці, а також члени їхніх родин на загальну суму 21 млн грн. 17 із них уже отримали кошти на свої рахунки та мають можливість реалізовувати свої бізнес-проєкти», — зазначила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

З-поміж 13 переможців чергової хвилі: 9 — учасники бойових дій, 4 — члени родин ветеранів. Більшість із них — 8 переможців — запросили грант до 250 тис. грн, 4 — до 500 тис. грн, 1 — до 1 млн грн. На грантові кошти переможці планують, зокрема, відкрити кав’ярню, пекарню, приватний лікарський кабінет, магазин вживаних речей, парк атракціонів для дітей просто неба та дитячу ігрову кімнату, службу таксі, розширити послуги медичного центру, СТО, збільшити обсяги компанії, що займається пошиттям дитячого одягу.

Відповідно до умов програми, учасники бойових дій або особи з інвалідністю внаслідок війни, а також другий з їхнього подружжя можуть отримати такі гранти:

  • 250 тис. грн — для ветерана за умови створення одного робочого місця;
  • 500 тис. грн — для другого з подружжя ветерана за умови створення двох робочих місць;
  • 1 млн грн — для ветерана, який має досвід підприємницької діяльності, зареєстрований як ФОП не менш як 3 роки, за умови створення чотирьох робочих місць, щонайменше 2 з яких займуть ветерани.

Гранти в розмірі 500 тис. грн і 1 млн грн надаються за умови співфінансування з отримувачем у співвідношенні 70/30, тобто отримувач гранту має вкласти у свою справу 30% власних коштів, 70% коштів надасть держава у вигляді гранту.

Заявки на отримання гранту подаються через портал «Дія» разом із бізнес-планом.

Подякувати 🎉