Facebook Pixel

Армія рф обстріляла теплоелектростанцію: ДТЕК

Ввечері 22 жовтня війська росії здійснили атаку на одну з теплоелектростанцій ДТЕК. Внаслідок обстрілу пошкоджено обладнання підприємства.

Про це пише ДТЕК.

Також компанія повідомляє, що обійшлося без постраждалих.

Quote«Ворог продовжує здійснювати терористичні атаки по цивільних та енергетичних об'єктах України. Учора ввечері, 22 жовтня, внаслідок обстрілів постраждала одна з теплоелектростанцій ДТЕК. На щастя, обійшлося без постраждалих. Внаслідок атаки серйозно пошкоджено обладнання підприємства. Після припинення обстрілів енергетики розпочали ліквідацію їх наслідків. В умовах атак ворога ДТЕК продовжує робити все можливе для підтримання надійної роботи української енергосистеми. Компанія синхронізує свої дії з НЕК «Укренерго», — йдеться у повідомленні.

Також на атаку відреагував голова Офісу Президента Андрій Єрмак:

Quote«росіяни не відійдуть від тактики енергетичного терору. Вони сподіваються, що зможуть зламати нас з повітря. Ми ж з партнерами зміцнюємо нашу ППО і ПРО. Краща відповідь на дії росіян — вивчення їх ударних можливостей, санкції проти ВПК і робота з союзниками для обмеження постачання ворогу критичних компонентів, виробництво власних систем ППО, а також…» — написав очільник ОП.

Нагадаємо, що російські війська зранку 5 травня обстріляли енергетичний об'єкт на Донеччині. Понад 2 години тривав обстріл об’єкта генерації. Обсяг пошкоджень з’ясовується, але попри все електростанція працює.

Подякувати 🎉