Facebook Pixel

У ЄС розпочався фінальний день голосування виборів до Європарламенту

У неділю, 9 червня, виборці з 21 країни Європейського Союзу, включаючи Францію та Німеччину, беруть участь у виборах до Європарламенту. Цей день завершує чотириденне голосування, підсумки якого, ймовірно, призведуть до зсуву Європарламенту вправо та посилення позицій націоналістів та євроскептиків. Про це повідомляє Reuters.

Ці вибори визначать, як Європейський Союз із його 450 мільйонами громадян протистоятиме викликам, включаючи ворожі дії Росії, посилення промислової конкуренції з боку Китаю та США, зміни клімату та питання імміграції.

Вибори до Європарламенту стартували у четвер, 6 червня, у Нідерландах, а в інших країнах продовжились у п'ятницю та суботу, 7-8 червня. Основна частина голосування відбувається у неділю. Сьогодні свої виборчі дільниці відкрили такі країни, як Франція, Німеччина, Польща та Іспанія. В Італії сьогодні відбувається другий день голосування.

Європейський парламент планує оприлюднити попередні результати сьогодні ввечері.

Опитування громадської думки передбачають, що проєвропейські ліберали та «зелені» втратять місця, що послабить більшість правоцентристських та лівоцентристських партій. Це також ускладнить зусилля щодо просування нових законів ЄС та посилення європейської інтеграції.

Європейські прихильники екологічних ініціатив, стикаючись з негативною реакцією з боку домогосподарств, фермерів та промисловості, які зазнають значних труднощів через дорогі заходи ЄС щодо скорочення викидів CO2, схоже, будуть серед тих, хто постраждає найбільше.

Прогнози для ліберальної групи «Оновити Європу» також похмурі, враховуючи очікування, що ультраправе «Національне об'єднання» Марін Ле Пен випередить центристську партію «Відродження» президента Франції Еммануеля Макрона.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉