Facebook Pixel

Велика Британія передасть Україні вантажні безпілотники Malloy

Велика Британія передасть Україні безпілотники Malloy T150. Дрони доправлятимуть обладнання бійцям на передову. Про це повідомило видання The Times.

Постачання безпілотників Malloy T150 — це частина нового пакета військової допомоги в розмірі 300 млн фунтів стерлінгів ($375 млн).

У зверненні до українського парламенту 3 травня прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що Британія передасть Україні протикорабельні ракетні системи, панцирні машини для евакуації людей, важкі безпілотники, радари для виявлення російської артилерії та тисячі окулярів нічного бачення.

Як повідомляє видання Speka, дальність польоту вантажного безпілотника T150 — 70 км. Ним можна керувати безпосередньо з ноутбука. В автономному режимі апарат здатен працювати 36 хвилин, піднімати до 68 кг вантажу (для наочності: один Javelin із боєголовкою важить 22,3 кг). T150 обладнано змінним акумулятором, а вантаж може або скинути з повітря, або приземлитися, щоб бійці забрали обладнання.

Виробник, компанія Malloy Aeronautics, стверджує, що дрон витримує будь-які погодні та найважчі бойові умови. Вартість дронів не розголошують.

Подякувати 🎉