Facebook Pixel

В Україні створять інститут помічника ветерана — Лапутіна

Міністерство в справах ветеранів планує створити інститут помічника ветерана. Перші помічники з'являться в чотирьох областях України.

Про це заявила міністерка в справах ветеранів Юлія Лапутіна в інтерв'ю Радіо Свобода.

Quote«Ситуація в країні така, що навіть коли людина повернеться з бойових дій і демобілізується, приїде у свій населений пункт, а може бути така ситуація, що родина в нього перебуває десь за межами України, бо виїхала на початку широкомасштабного вторгнення, підприємство його зачинене, бо економіка не працює, а будинок або житло зруйноване. І куди цій людині піти? Але її має хтось зустріти", – заявила міністерка.

Які функції помічника ветерана

За словами Лапутіної, помічник допомагатиме ветеранам звертатися до різних інституцій, консультувати, як отримати ту чи іншу допомогу, та звертатися замість ветерана до різних державних і комунальних установ.

Здійснювати координацію помічника ветерана буде сервісна служба при громаді. Кількість таких людей складе 400.

Quote«І ось цей сервісний центр буде як надавати послуги, так і координувати роботу менторів, цих помічників ветеранів, які матимуть фактично зворотній зв'язок. Тобто ветеран, якщо його не задовольнить послуга помічника, зможе звернутися до сервісного центру й сказати, що вибачте...» — відповіла Юлія Лапутіна.

Коли запуститься «помічник ветерана»

За словами міністерки, проєкт стартує восени 2023 року в чотирьох областях. Їхній точний перелік невідомий. Однак цей проєкт уже анонсував голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. Сервісні офіси планують створити в районах області.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉