Facebook Pixel

Уряд вирішив забрати у громад частину «військового податку»

Уряд хоче забрати у громад частину надходжень від «військового податку» на доходи фізичних осіб (18% ПДФО), аби спрямувати ці кошти на виробництво озброєння. Про це 15 вересня повідомив премʼєр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі з журналістами, пише LB.ua.

Напередодні уряд подав законопроєкт, який пропонує спрямувати ПДФО у спеціальний фонд державного бюджету. Денис Шмигаль, пояснюючи рішення уряду, заявив що «під час війни торги неприпустимі». Він додав, що уряд відповідально підходить до формування бюджету.

Quote«Ми розуміємо, що дрони мають бути ефективними ... Маємо розвивати своє виробництво снарядів – іншого немає. Радянські закінчилися, трохи залишилось в росії і Північній Кореї. Маємо розвивати свої виробничі потужності. Громади, при всій повазі, не можуть самі це робити. На їхніх рахунках щомісячно накопичуються мільйони», – сказав він.

Шмигаль не має сумнівів, що у виборі, що фінансувати: дрони чи, наприклад, бруківку, суспільство підтримає дрони та виробництво своєї техніки.

Quote«Це неможливо децентралізовано зробити. В усьому світі армія фінансується державою. Централізовано. Я впевнений, що як Кабмін ми зробили все правильно, і президент впевнений. Ця впевненість – від суспільства», – сказав він.

Голова уряду запевнив, що жодна громада не буде мати бюджет менше, ніж в 2021 році.

Quote«Якщо хтось буде бавитися в політику, я це розцінюватиму як зраду національних інтересів», – додав він.
Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉