Facebook Pixel

Unilever планує побудувати на Київщині фабрику засобів гігієни за 20 млн євро — не виходячи з рф

Компанія Unilever Plc, один із лідерів європейського ринку FMCG, планує побудувати в Київській області фабрику засобів особистої гігієни за 20 млн євро.

На Київщині компанія планує випускати шампуні, гелі для душу та засоби гігієни під брендами Dove, Axe, TRESemmé та Clear. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на пресслужбу компанії.

Старт будівництва заплановано вже на 2023 рік, відкриття фабрики – 2024 року.

Unilever обіцяє створити приблизно 100 нових робочих місць. Майбутнє виробництво орієнтуватиметься спочатку на український, а в перспективі й на європейський ринок. Компанія планує в процесі будівництва дотримуватися високих екологічних стандартів і технологій відновлюваної енергії.

Британська Unilever сьогодні працює в понад 100 країнах, включно з росією. З-поміж майже 400 брендів компанії – Knorr, Dove, Omo, Cif, Domestos, Axe, Rexona, «Черный жемчуг», «Чиста лінія», «Інмарко» тощо.

Попри декларацію про зупинення продажів і виробництва в росії в березні 2022 року російський завод Unilever «Юнилевер Русь» досі працює.

Quote«Ми й далі розглядаємо й розкриваємо фінансові наслідки конфлікту. Тоді як потенційні наслідки залишаються невизначеними, є ризик того, що операції в росії не зможуть продовжуватися, що призведе до втрати обороту, прибутку та списання активів», — йдеться у звіті компанії за 2022 рік.

Згідно зі звітом, російський бізнес дав приблизно 1,4% обороту та 2% чистого прибутку групи Unilever, яка у 2022 году зросла на 24,9% — до 8,03 млрд євро. Станом на 31 грудня 2022 року вартість активів у рф становила приблизно 900 млн євро, зокрема, це чотири заводи. Кількість персоналу компанії у рф перевищує 3 тис. людей.

Подякувати 🎉