Facebook Pixel

Угорці Закарпаття просять Орбана не блокувати вступ України до ЄС

Угорці Закарпаття просять Орбана не блокувати вступ України до ЄС

Угорці Закарпаття просять Орбана не блокувати вступ України до ЄС

Низка лідерів угорської громади Закарпаття звернулася до прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та керівництва Європейського Союзу із закликом підтримати євроінтеграцію України. Відповідний лист оприлюднила Демократична спілка угорців України.

У зверненні закликають підтримати рішення про відкриття переговорів про членство України в Європейському Союзі, заплановане на 14-15 грудня.

Підписанти вказують на те, що Україна протягом останнього року показала прогрес у виконанні рекомендацій Європейської комісії щодо забезпечення прав національних меншин. Зокрема, це стосується нового законопроєкту про національні меншини.

Quote«Новий законопроєкт, прийнятий українським парламентом, суттєво відображає інтереси національних меншин і користується нашою повною підтримкою. Водночас маємо надію на те, що всі норми, прийняті у зазначеному комплексному законі, будуть імплементовані у нормативні документи українського законодавства з урахуванням всіх пропозицій, котрі були надані громадськими організаціями закарпатських угорців. Цей крок є важливим для підтвердження відданості України зміцненню прав людей різних національностей на території всієї країни і в Закарпатті зокрема», — говориться у зверненні.

Лідери громад наполегливо закликають всіх лідерів держав-членів ЄС продовжувати підтримувати Україну на шляху євроінтеграції.

Звернення підписали голова Берегівської міської територіальної громади Золтан Бабяк, голова Берегівської районної ради Карло Резеш, голова Демократичної спілки угорців України (УМДС) Ласло Зубанич, голова «Фундації україно-угорського регіонального розвитку молоді» Йосип Резеш, депутатка Закарпатської обласної ради Юдіта Петеї.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉