У закладів, які відпрацювали перший тиждень у «червоній» зоні, суттєво зменшилася кількість відвідувачів. Фото: Poster
Виторг закладів громадського харчування, які з 18 жовтня почали працювати в «червоній» зоні, знизився за тиждень у середньому на 34%. Мова йде про заклади Дніпропетровської, Запорізької, Донецької та Одеської областей. Про це свідчать результати дослідження компанії Poster.
Гості стали рідше відвідувати заклади у «червоній» зоні: кількість транзакцій за тиждень з 18 по 24 жовтня впала на 30%. Середній чек також показує негативну динаміку: у закладах «червоної» зоні спад на 28%.
Виторг закладів в інших зонах у цей період просів менше — на 22%. Кількість відвідувачів закладів харчування зменшилася на 17%, а середній чек – на 16%.
Контекст. На сьогодні у «червоній» зоні знаходяться:
- Дніпропетровська область;
- Донецька область;
- Запорізька область;
- Миколаївська область;
- Одеська область;
- Рівненська область;
- Сумська область;
- Херсонська область.