Facebook Pixel

У Києві встановлять автоматичні системи відкриття бомбосховищ

Київрада планує оснастити приблизно 3 тис. укриттів і сховищ автоматизованою системою відкриття. Це має гарантувати доступ до укриттів.

Про це під час онлайн-брифінгу повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, пише пресслужба Київради.

«Учора депутати на сесії ухвалили рішення про те, що на ремонт і облаштування укриттів цього року додатково спрямують 750 млн грн. Також ми проведемо позапланову інвентаризацію наявних підвальних і цокольних приміщень, щоб ними, де це технічно можливо, доповнити фонд захисних споруд. Адже використання ворогом балістичної зброї спонукає нас створювати додаткові укриття в оперативній доступності для людей насамперед у спальних районах міста», – сказав він.

Наразі автоматична систему доступу тестується в Дарницькому районі столиці. Також міська влада планує придбати й встановити як додаткові майже дві сотні модульних залізобетонних укриттів швидкого розгортання.

Нагадаємо: Київська міська прокуратура вручила підозру начальнику Управління будівництва, архітектури та землекористування Святошинської РДА. Його підозрюють у розкраданні понад 800 тис. грн бюджетних коштів на ремонті укриттів.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉