Facebook Pixel

На часі психологія. Які спеціальності увійшли до топ-5 найбажаніших з-поміж вступників

Вступна кампанія — 2023 триває — абітурієнти, рекомендовані на бюджет, мають надати до внз усі необхідні документи для зарахування до 18:00 8 серпня. Офіційної інформації про найпопулярніші спеціальності з-поміж вступників у 2023 році ще немає. Проте The Page на підставі відкритих даних наводить попередню неофіційну оцінку найбажаніших спеціальностей 2023 року.

Топ-5 спеціальностей 2023 року за кількістю заяв*

  • комп'ютерні науки: 43 436;
  • філологія: 40 734;
  • право: 40 341;
  • психологія: 35 747;
  • менеджмент: 34 912.

Джерело: аналіз і підрахунки The Page на основі даних vstup.edbo.gov.ua без урахування медичних магістрів.

* Інформація не є офіційною статистикою

Робота психолога здається особливо привабливою сьогоднішнім вступникам. Фото: Depositphotos

Робота психолога здається особливо привабливою сьогоднішнім вступникам. Фото: Depositphotos

Цікаво, що психологія до переліку найпопулярніших професій додалася саме під час повномасштабної війни, витіснивши з топ-5 середню освіту. Як не парадоксально, кількість заяв вступників на психологію більш як у 3,5 раза перевищила показник спеціальності «Будівництво та цивільна інженерія», яка мусить мати великий попит під час повоєнної відбудови України. Проте в коментарі The Page Тетяна Пашкіна, HR-експертка уточнює, що з огляду на поточну ситуацію Україна може зіткнутися навіть із дефіцитом кадрів у сфері психології.

До топ-10 популярних спеціальностей у 2023 році також увійшла «Кібербезпека та захист інформації» й інші комп’ютерні освітні програми. The Page у своєму огляді розповідає про популярні напрямки навчання й з’ясовує, які з професій вступники схильні переоцінювати у своїх кар’єрних очікуваннях.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉