Facebook Pixel

Тіньові схеми «Укроборонпрому» можуть виводити з держбюджету до $400 млн — ЗМІ

За рік від реалізації зовнішньоекономічних контрактів «Укроборонпрому» в тіньову сферу може виводитися від $200 млн до $400 млн. Про це пише газета «Дзеркало тижня».

У статті зазначається, що суми комісійної та агентської винагороди, а також суми витрат на страхування і транспортування товарів у деяких випадках перевищують половину вартості контракту.

За даними видання, тіньові «заробітки» на експортних схемах дорівнюють видаткам у держбюджеті, які щорічно виділяються на закупівлю озброєнь військової техніки.

У 2019 році в держбюджеті на закупівлю та модернізацію озброєння та військової техніки передбачено 11,5 млрд грн. На ці кошти запланована поставка понад 800 одиниць автотехніки, 600 — техніки зв’язку, понад 270 одиниць ракетно-артилерійського озброєння, понад 200 — бронетанкового, 3000 — стрілецького. Про це повідомило Міністерство оборони.

Експортувати товари військового призначення з України мають право державні компанії зі складу «Укроборонпрому»: держкомпанія з експорту та імпорту продукції та послуг військового і спецпризначення «Укрспецекспорт» та її дочірні підприємства — «Спецтехноекспорт», «Промоборонекспорт», «Таско-експорт», «Укроборонсервіс», «Укрінмаш», «Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма «Прогрес».

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉