Facebook Pixel

Суд повернув землі під житловим комплексом О2 Residence державі

Голосіївський райсуд столиці став на бік прокуратури та громади і повернув державі 30 га землі вартістю понад 1,2 млрд грн. На цій ділянці будується житловий комплекс О2 Residence компанії Saga Development.

Про це пише Київська прокуратура.

Земля під ЖК О2 Residence повернена державі: деталі

За даними прокуратури, у 1998 році держава передала цю ділянку Національній академії внутрішніх справ для будівництва бази відпочинку курсантів.

Однак ректорат закладу вирішив інакше і передав ці землі для будівництва житлового комплексу О2 Residence компанії Saga Development Андрія Вавриша. Будівництво ведеться з 2019 року. Однак цільове призначення землі при цьому змінено не було, що суперечить українському законодавству.

Також суд зобов'язав Національну академію внутрішніх справ відновити землі до первісного вигляду.

Земля під ЖК О2 Residence повернена державі: як зараз триває будівництво

Академії МВС доведеться зносити багато будинків. Згідно з інформацією порталу Lun.ua, з 12 будинків вже 2 Saga Development встигла збудувати і продати. Два будинки будуються, у 7 будинків призупинено будівництво, і тільки один будинок ще на етапі проєктування. Вартість квартир тут від 1,53 млн грн. Всього у комплексі повинно бути створено 880 квартир.

Нагадаємо, що у 2020 році департамент містобудування та архітектури КМДА видав містобудівні умови на забудову громадського простору загальною площею майже 13 га на вул. Набережно-Хрещатицькій у Подільському районі Києва. Тут будується ЖК «Новий Поділ». Згідно з виданими містобудівними умовами і обмеженнями передбачається реконструкція існуючих будівель під «багатофункціональний комплекс». Однак всі ці ділянки відповідно до Генплану є територією громадської забудови. Отже, будівництво житла на них заборонено.




Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉