Facebook Pixel

Санкції проти рф: США введуть обмеження на імпорт російських алмазів

Управління з контролю іноземних активів Міністерства фінансів США (OFAC) наклало нові санкції на російські алмази. Про це йдеться у повідомленні Мінфіну США.

Quote«Ми сприятимемо скороченню доходів росії від торгівлі алмазами. Крім того, ми будемо запроваджувати нові санкції проти суден, які порушують обмеження цін на російську нафту», – зазначив заступник міністра фінансів США з питань тероризму та фінрозвідки Браян Е. Нельсон.

Які нові санкції США на російські алмази запрацюють у березні 2024

OFAC заборонило імпорт непромислових алмазів, видобутих у росії. Заборона починає діяти з 1 березня 2024 року на певні категорії алмазів, а з 1 вересня 2024-го розширюється і на додаткові категорії.

OFAC заборонило імпорт ювелірних виробів з діамантами та несортованих діамантів російського походження або тих, що експортуються з рф. Заборона починає діяти з 1 березня 2024 року.

Quote«Ці заборони виконують зобов’язання перед G7 від грудня 2023 року щодо поетапних обмежень на імпорт російських алмазів. OFAC планує оприлюднити додаткові публічні вказівки щодо цих санкцій», – зазначили у постанові Мінфіну США.

Нагадаємо, у січні 2024 року Рада ЄС продовжила економічні санкції проти росії до 31 липня 2024-го.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉