Сервіс доставки їжі Menu Group кілька місяців не може платити за замовлення і розглядає два варіанти подальшого розвитку подій, або закрити компанію або її продати.
Остаточне рішення з цього питання буде прийнято 8 червня, повідомляє Retailers.
Про свої плани закрити сервіс доставки їжі в Україні заявив засновник і СЕО Menu.ua (раніше — Eda.ua) Ваган Керобян. Він уточнив, що борги перед партнерами в цілому становлять $220 тис. і будуть погашені протягом декількох місяців.
«Ми не бачимо в найближчій перспективі прибутковості в Україні. Може бути це пов'язано з тим, що ми погано знаємо цей ринок», — додав він.

Якщо до 8 червня знайдеться покупець, сервіс буде проданий. В іншому випадку Menu.ua закриють. За словами Керобяна, 3-4 компанії в Україні проявили інтерес до купівлі сервісу.
«Один з потенційних покупців — це одна з найбільших мереж супермаркетів в Україні. Якщо угода відбудеться, то на ринку України з'явиться третій досить сильний гравець в сегменті доставки їжі», — заявив він.
Контекст. Menu Group вийшла на ринок України в липні 2019 року купивши агрегатора Eda.ua за $1 млн шляхом обміну акцій. Заснований на ньому севіс доставки Menu.ua запустився в Києві в жовтні 2019. В кінці лютого 2020 року з послугою безкоштовної доставки розгорнув роботу в Дніпрі.
Минулого літа Ваган Керобян оцінював український ринок доставки готової їжі в 10-15 млрд грн з щорічним ростов на 20-25%. Відразу після покупки Eda.ua він заявив про наміри інвестувати в Menu.ua 100 млн грн. Після цього у розвиток сервісів в Україні інвестували понад $1,5 млн — сюди входять також витрати на погашення боргів, які були у Eda.ua.
За словами Керобяна, зараз Menu займає менше 1% ринку доставки їжі, тоді як понад 50% знаходиться в руках ресторанів з власною службою доставки.
Menu Group UK LTD – міжнародна компанія, яка об'єднує в собі служби доставки їжі з ресторанів у Вірменії (menu.am — c 2012 року), Білорусі (menu.by — з 2016 року) і Грузії (menu.ge — з 2017 року). Сервіс займає в СНД перше місце за обсягами доставки готової їжі (крім Росії). Зараз проект об'єднує близько 2000 партнерів-ресторанів.