Facebook Pixel

СБУ арештувала майно Новинського на 10 млрд грн: що втратив олігарх

Служба безпеки заблокувала активи підсанкційного олігарха Новинського на понад 10,5 млрд грн. До них входить готель у Києві, порт і мережа ТРЦ.

Про це пише пресслужба СБУ.

СБУ арештувала 230 об'єктів нерухомості. До них входить:

  • готель «Park Inn by Radisson Kyiv Troyitska» поблизу Олімпійського в Києві;
  • морський торговий порт «Очаків»;
  • приміщення агрохолдингу HarvEast Holding, що випускає ТМ «Верес»;
  • мережа ТРЦ «Амстор« у Запоріжжі, Маріуполі, Мелітополі, Краматорську, Кременчуці, Бердянську, Одесі.

За даними СБУ, Новинський намагався перереєструвати майно на офшорні фірми, щоб уникнути санкцій.

Вадим Новинський — партнер Ріната Ахметова та один із найбагатших українських бізнесменів. У 2021 році журнал «Новое время» оцінив статки бізнесмена у $2,4 млрд і помістив його на 3 місце в рейтингу топ-100 найбагатших українців. Він є неформальним очільником групи «Смарт Холдинг», що займається гірничо-металургійним комплексом (ГМК), суднобудуванням, машинобудуванням, аграрним сектором, добувною промисловістю (виробництво нерудних матеріалів), нерухомістю, фінансами та страхуванням.

1 грудня 2022 року РНБО наклала на Новинського санкції за підтримку дій і політики РФ, що підривають і загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, а також її стабільності та безпеці. Новинський заявив, що оскаржуватиме це рішення в українських і міжнародних судах.

13 квітня СБУ блокувала майно екснардепа та бізнесмена Вадима Новинського, якого підозрюють у пособництві росії. Загальна сума арештованого майна становить понад 3,5 млрд грн.

Подякувати 🎉