Facebook Pixel

Rheinmetall будує новий завод Werk Niedersachsen з виробництва боєприпасів, у тому числі для України

Rheinmetall будує новий завод Werk Niedersachsen у Нижній Саксонії, Німеччина. Підприємство вироблятиме близько 200 тис. артилерійських снарядів на рік, а також до 1,9 т вибухівки RDX. Снаряди будуть поставлятись зокрема і ЗСУ.

Про це пише Rheinmetall

Quote«Для забезпечення стратегічного суверенітету Німеччини у сфері боєприпасів великого калібру ми створюємо національне виробниче підприємство, яке встановлює нові стандарти та в першу чергу відповідатиме потребам німецького Бундесверу», – заявляє очільник Rheinmetall Армін Паппергер, зауважуючи, що «разом з Werk Нижня Саксонія, ми засновуємо ще один європейський центр з виробництва артилерійських боєприпасів та інших ефекторів на нашому історичному місці в Унтерлюсі. Цей крок відображає наше почуття відповідальності та рішучість зробити матеріальний внесок у здатність нашої країни та наших партнерів по НАТО захищатися».

Компанія інвестує у будівництво заводу 300 млн євро. Rheinmetall бере на себе всі витрати на будівництво підприємства без участі уряду. Це дозволить забезпечити близько 500 нових робочих місць в Унтерлюсі.

Новий завод Rheinmetall дозволить задовольнити власні потреби Бундесверу за рахунок внутрішнього виробництва та – особливо під час кризи – забезпечити необмежену передачу в країни-партнери. Таким чином, попередня залежність від дозволів на експорт, виданих іншими країнами, буде усунена, що дасть Німеччині повний суверенітет у цій сфері, що стосується національної безпеки. У процесі Rheinmetall створить повний ланцюжок доданої вартості для артилерійських боєприпасів в Унтерлюсі, що дозволить їй пропонувати «повний постріл» з одного джерела, включаючи снаряд, запал, заряд вибухової речовини та метальний заряд.

Werk Niedersachsen працюватиме в основному автономно, а всі етапи роботи, необхідні для виробництва артилерійських снарядів, виконуватимуться на місці. Будуючи цей завод, Rheinmetall використовує модульну, масштабовану концепцію для забезпечення безпечного постачання боєприпасів, яка має потенціал для додаткового зростання.

Головним пріоритетом для нової фабрики є якнайшвидший запуск виробництва. Після періоду будівництва річна потужність становитиме 50 000 снарядів на рік. Потім річна потужність досягне 100 000 снарядів на другому році виробництва, а пізніше зросте до 200 000 на рік.

Подякувати 🎉