Facebook Pixel

РФ почала підготовку до масованого ракетного удару по Україні ще на початку жовтня — розвідка

Вчинені росією масовані обстріли українських міст у понеділок, 10 жовтня, планувалися ще від початку жовтня. Про це свідчать дані Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як розповіли в розвідці, військові рф ще 2и- 3 жовтня отримали вказівку з кремля почати підготовку до масованих ракетних ударів по цивільній інфраструктурі України. Зокрема, таку вказівку отримали військові частини стратегічної та дальньої авіації. Цілями обстрілів було визначено об’єкти критичної цивільної інфраструктури та центральні райони густонаселених міст.

Спеціально для цього 8 жовтня на аеродром «Оленья» з аеродрому «Енгельс» перебазували сім стратегічних бомбардувальників Ту-160 і спорядили їх крилатими ракетами Х-101. Також на зовнішній рейд Севастополя було виведено 6 носіїв крилатих ракет із сорока ракетами «Калібр».

Quote«Основною метою країни-терориста було знищення ТЕС, створення паніки з-поміж українців і залякування європейської громадськості», — розповіли в розвідці.

Контекст. У понеділок вранці, 10 жовтня, росія здійснила масовану атаку на мирні міста України. Зокрема, ракетами було обстріляно Київ, Дніпро, Львів і безліч інших міст.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉