Кількість ресторанів за підсумками 2020 року зменшилася майже на 4 тис. закладів (20%). Так, на початку 2020 року в країні працювало 18,6 тис. ресторанів, кафе та барів, на початку ж 2021-го їхня кількість становила 14,7 тис.
Як повідомили на Facebook-сторінці аналітичного центру «Ресторани України», за минулий рік об'єм ресторанного ринку (в грошовому еквіваленті) скоротився майже на 30% та склав 14,1 млрд грн.
«За 2020 рік ресторанний ринок втратив майже 6 млрд гривень. Це наслідок кількох локдаунів, карантинних обмежень ресторанного бізнесу та відсутності іноземних туристів», — йдеться в повідомленні.
За словами директора аналітичного центру Ольги Насонової, в березні минулого року прогнозувалося скорочення кількості закладів майже вдвічі. Вона додала, що «наш ринок показав відносну стійкість».
Що буде з ресторанним ринком у 2021 році: прогноз
Насонова також додала, що вплив локдауну, який діє зараз, буде мінімальним. «Закриються тільки ті, хто і планував закритися. Велика частина вже виробила оптимальний формат роботи», — сказала вона, додавши, що ресторанний ринок почне відроджуватися вже цього року, адже звільнилося багато цікавих локацій і на них знизилася орендна плата.
Контекст. Національна ресторанна премія «Сіль-2020» у грудні 2020 року оголосила своїх переможців. Номінантами були 2250 закладів із таких міст, як-от Київ, Харків, Дніпро, Хмельницький і Одеса, 162 з них стали фіналістами, а 18 — переможцями.
Головне від The Page
Дякуємо, що підписалися на The Page.
Буде гаряче!
Раз на тиждень ми будемо відправляти вам найцікавіші редакційні матеріали.
Я погоджуюсь з політикою конфіденційності
Читайте також
PUMA переосмислює гру: старт наймасштабнішої та найгучнішої кампанії року — "GO WILD"
Головна подія ресторанного бізнесу цієї весни – PRORESTO’25 в Одесі 28 квітня!