Facebook Pixel

Ракетний удар по аеропорту Одеси: тяжкі наслідки (ОНОВЛЕНО)

Сьогодні, 30 квітня, о 18:34 у телеграм-каналі «Одеса.Офіційно» з'явилося офіційне повідомлення ОК «Південь»: «Внаслідок ракетної атаки по Одещині пошкоджено злітно-посадкову смугу Одеського аеропорту. Її подальше використання неможливе».

У російських та анонімних телеграм-каналах писали про три потужні вибухи в районі аеропорту. Висловлювалися припущення, що удар міг бути завдано балістичними ракетами.

Нагадаємо, 23 квітня по Одесі було завдано удару крилатими ракетами. «Високоточними ракетами великої дальності виведено з ладу логістичний термінал на військовому аеродромі в районі Одеси («Шкільний»). На ньому зберігалася велика партія іноземного озброєння», – повідомили тоді в Міноборони РФ.

Військовий аеродром «Шкільний» та Міжнародний аеропорт «Одеса» використовують ту саму інфраструктуру льотного поля.

До війни точилася активна реконструкція аеропорту Одеси. Було завершено її третю чергу.

odessa-karta.jpg

ОНОВЛЕННЯ. Внаслідок ракетного удару в суботу пошкоджено злітно-посадкову смугу Одеського аеропорту, без постраждалих, повідомив голова Одеської ОВ Максим Марченко. За його словами, ракетний удар завдано з території Криму береговим ракетним комплексом «Бастіон».

Довідка. «Бастіон» — береговий ракетний комплекс з протикорабельною ракетою П-800 «Онікс» / «Яхонт». Дальність стрілянини – до 300 км. Маса заряду – 200 або 300 кг. Швидкість польоту ракети – 680-750 м/с.

Вперше у бойових умовах був застосований у Сирії у 2016 році. У ході нинішньої війни РФ раніше стріляла ракетами «Онікс» по об'єктах в Одеській області.

Подякувати 🎉