Facebook Pixel

Урочисте засідання, концерти та три дні святкування: як Україна відзначатиме День Незалежності

У 30-ту річницю Незалежності України Верховна Рада проведе урочисте засідання. Воно розпочнеться 24 серпня о 13:00.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні, яке підписав голова парламенту Дмитро Разумков, повідомили у пресслужбі Ради.

Як Україна святкуватиме День Незалежності?

Святкові заходи на честь 30-річчя Дня Незалежності проходитимуть з 22 до 24 серпня. За словами президента Володимира Зеленського, для того, щоб взяти участь у святкуванні, до країни приїдуть сотні іноземних гостей (лідери держав, представники іноземних урядів, парламентів та міжнародних організацій).

Програма святкування Дня Незалежності:

  • 22 серпня – вручення відзнаки «Національна легенда України».
  • 23 серпня – урочисте підняття синьо-жовтого прапору у географічному центрі України; установчий саміт ініціативи Президента України «Кримська платформа»; саміт перших леді та джентльменів «М’яка сила у новій реальності» та святковий концерт для лідерів держав у Національній опері України.
  • 24 серпня – святковий парад Збройних Сил України на Хрещатику з представниками і технікою всіх сил сектору безпеки і оборони країни та країн-партнерів. Далі відбудеться концерт італійського співака Андреа Бочеллі. Ввечері на НСК «Олімпійський» розпочнеться святкове шоу «Незалежність у нашій ДНК. День Незалежності країни». У концерті візьмуть участь естрадні зірки, артисти опери і балету, а також симфонічний оркестр.

Контекст. Раніше The Page повідомляло, що у серпні завдяки вихідному на День Незалежності українці зможуть відпочивати чотири дні поспіль — 21,22,23 та 24 серпня. Однак субота 28 серпня буде робочою.

Подякувати 🎉