Facebook Pixel

Російські окупанти обстріляли Нікополь, Миколаїв, Краматорськ і Харків – що відомо

Ворог не припиняє завдати ударів по військових і цивільних об’єктах в українських містах. У п’ятницю, 19 серпня, під удар потрапили Нікополь, Миколаїв, Краматорськ і Харків.

Обстріл Нікополя зі ствольної артилерії

Уночі російські загарбники вчергове накрили місто зі ствольної артилерії, зафіксовано 10 ударів. Унаслідок атаки руйнувань зазнали два десятки багатоповерхівок, приблизно 10 магазинів, навчальний заклад, банківська установа та зупинка громадського транспорту. За даними міського голови Олександра Саюка, попередньо інформації про постраждалих немає.

Нікополь під ударом 19 серпня 2022 року. Фото: Олександр Саюк

Нікополь під ударом 19 серпня 2022 року. Фото: Олександр Саюк

Обстріл Миколаєва

Потужні вибухи в місті пролунали приблизно о 4:00. Згодом міський голова Олександр Сєнкевич повідомив, що росіяни вдруге завдали удару по Чорноморському національному університету імені Петра Могили.

Quote«Рашисти повторно обстріляли нашу Могилянку. Знову дві ракети С-300. На місці працюють аварійні бригади та комунальні служби», — зазначив він.
Другий удар по Чорноморському національному університету імені Петра Могили. Фото: Олександр Сєнкевич

Другий удар по Чорноморському національному університету імені Петра Могили. Фото: Олександр Сєнкевич

Обстріл Краматорська

У Краматорську окупаційне військо також поцілило в навчальні заклади. Судячи зі світлин, опублікованих очільником міста Олександром Гончаренком, під удар потрапили Краматорський фаховий коледж технологій і дизайну та Донбаська державна машинобудівна академія.

Quote«Ранковий удар по Краматорську. Окупанти далі нищать наші освітні заклади. За попередньою інформацією, обійшлося без жертв», — уточнив він.
Росіяни вдарили по Краматорську 19 серпня 2022 року. Фото: Олександр Гончаренко

Росіяни вдарили по Краматорську 19 серпня 2022 року. Фото: Олександр Гончаренко

Обстріл Харкова

Російські окупанти почали обстрілювати Харків о 5:44. За даними очільника Харківської ОВА Олега Синєгубова, загарбники гатили по трьох районах: Київському, Основ'янському та Немишлянському.

Quote«У Київському районі зруйновано будівлю одного із закладів вищої освіти, в Основ'янському — будівлю цивільного підприємства, у Немишлянському – ракети влучили у 2 приватні будинки. Станом на зараз відомо про 1 загиблу жінку — вона була охоронцем у закладі освіти», — уточнив він.

Контекст. Унаслідок учорашньої атаки на Харків загинули 17 людей, поранення отримали 42 особи.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉