Facebook Pixel

Угорщина гальмує переговори щодо вступу України до ЄС

Партія «Фідес», яка перебуває при владі в Угорщині, внесла резолюцію до парламенту, в якій закликає уряд не підтримувати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Цей крок став частиною активного тиску прем’єр-міністра Віктора Орбана на Брюссель перед важливим самітом ЄС наступного тижня.

Про це інформує Reuters.

Прем'єр-міністр Віктор Орбан попередив, що лідери ЄС можуть не досягти консенсусу щодо початку переговорів про членство з Україною. Він стверджує, що це питання не повинно входити до порядку денного саміту.

Читайте також:
До Києва їде Орбан

Довіра до Віктора Орбана в Брюсселі впала внаслідок гірких протиріч, що виникли протягом 13 років його керівництва, особливо щодо прав геїв та мігрантів в Угорщині. Також на спад довіри вплинуло зміцнення державного контролю над науковцями, судовою системою та ЗМІ.

Наслідком цього стало заморожування мільярдів євро коштів Європейського Союзу, призначених для Угорщини.

В резолюції, представленій правлячою партією, зазначено: «Політика розширення Європейського Союзу повинна залишатися об'єктивним процесом, заснованим на правилах і ефективності».

Це свідчить про зростаючу несхваленість ЄС стосовно політичних дій Орбана та його уряду, що може вплинути на подальший розвиток відносин між Угорщиною та Європейським Союзом.

Раніше The Page повідомляв, що премʼєр-міністр Угорщини Віктор Орбан планує зірвати початок переговорів про вступ України до Євросоюзу.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉