Facebook Pixel

Офіс Генпрокурора отримав докази використання росією ракет з північної кореї

Генпрокурор України Андрій Костін розповів, що правоохоронці отримали перші підтвердження, що росія вже використовувала на війні проти України ракети з північної кореї.

Про це Костін розповів в ефірі «Суспільне. Спротив».

Quote«Щодо Північної Кореї, то днями ми отримали перші докази використання армією РФ ракет, виготовлених у цій країні. Результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, яка розроблена Північною Кореєю», — сказав посадовець.

Костін додав, що такі ж висновки у військових експертів із міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора. Експерти також були на місці обстрілу та робили попередній огляд та аналіз частин ракети. Зараз триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт.

Quote«Ми також працюємо над виявленням інших фрагментів боєприпасів, які були виявлені на місцях нещодавніх атак на Харківщині та Одещині», — сказав Андрій Костін.

Балістичні ракети кндр в Україні: що відомо

Нагадаємо, що 4 січня Пентагон підтвердив, що кндр продає росії балістичні ракети. Речник Міноборони США Джон Кірбі розповів, що північна корея надала росії пускові установки балістичних ракет і кілька балістичних ракет. За його словами, російські війська випустили щонайменше одну з цих балістичних ракет по Україні 30 грудня, і вона впала у відкритому полі в Запорізькій області. Також росія запустила кілька північнокорейських балістичних ракет у вівторок 2 січня. Ракети мають дальність близько 885 км.



Подякувати 🎉