Facebook Pixel

В «Енергоатомі» розглядають можливість відновлення проєкту Чигиринської АЕС

Компанія «Енергоатом» вивчає можливість відновлення роботи над проєктом Чигиринської АЕС в селищі Орбіта Черкаської області. Через це представники компанії завітали до Чигиринської міськради 22 вересня.

Quote«Енергоатом» розглядає можливість відновлення проєкту Чигиринської АЕС. Останніми роками майданчик у Чигирині знову почали розглядати як місце для можливої АЕС, оскільки він має вигідне розташування та гарний доступ до водних ресурсів і електромереж», — йдеться в повідомленні.

На робочій зустрічі йшлося поки що лише про отримання дозволу на геодезичні роботи на майданчику, на якому потенційно може бути збудовано нову станцію. У міськраді визнають, що проєкт є дуже довготривалим.

Quote«Обидві сторони зустрічі обговорили деталі, які можуть виникати на початковому етапі перемовин», — зазначається в повідомленні.

Контекст. Рішення про будівництво Чигиринської АЕС було ухвалено ще в 1970 році. Тоді радянська влада вирішила збудувати поблизу неї й місто енергетиків Орбіта на 20 тис. людей. З низки причин його зведення то заморожували, то засекречували. За планом мала бути збудована станція з чотирма енергоблоками. Її будівництво тривало аж до 1989 року. А потім зупинилося під тиском громадськості на тлі аварії на ЧАЕС.

Нагадаємо: у серпні «Енергоатом» оголосив про рішення збудувати на Рівненській АЕС ще один енергоблок. Очікується, що його буде введено в експлуатацію у 2032 році.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉