Facebook Pixel

НАЗК виключила індійську Shree Ramkrishna Exports зі списку міжнародних спонсорів війни

НАЗК викреслила зі списку міжнародних спонсорів війни одну з найбільших у світі компаній з виробництва та експорту діамантів Shree Ramkrishna Exports (SRK).

Про це пише НАЗК

За даними НАЗК, компанія вийшла з офіційною заявою, де зазначила, що буде дотримуватися міжнародних зобов'язань та не співпрацюватиме з російськими підсанкційними суб’єктами. Крім того, в компанії заявили про свою підтримку нинішнім і майбутнім ініціативам країн G7 щодо обмежень поводження з російськими алмазами та утримання від закупівель російських алмазів.

Індія є одним з основних покупців алмазів, насамперед дрібної алмазної сировини, з росії і найбільшим у світі центром виробництва діамантів. Таке рішення компанії має безпосередньо вплинути на спроможність росії вести війну проти нашої держави та її вплив у світі.

Quote«Росія будь-який товар перетворює на зброю та інструмент втручання у внутрішню політику інших держав. Відмова таких компаній, як SRK, від закупівлі російських алмазів — це внесок не тільки у мир на європейському континентів, а й передусім у національну безпеку самої Індії. Довгоочікуване рішення G7, яке, ми сподіваємося, буде скоро прийнято, стане історичною віхою для алмазної індустрії. Ніхто не хоче отримати криваву каблучку на весілля чи народження дитини. Світ хоче споживати відповідально. І ми віримо, що виробники діамантів почують своїх споживачів та подарують їм насолоду радіти діамантам замість занепокоєнь про реальне походження каменів», — заявив Голова НАЗК Олександр Новіков.

Нагадаємо, що Ірландська компанія Peninsula Petroleum Limited стала першою, яку НАЗК виключила з переліку міжнародних спонсорів війни.

Подякувати 🎉