Facebook Pixel

НАБУ і САП наклали арешт на активи Коломойського на 3 млрд грн

НАБУ та САП на 48 годин наклали арешт на власність Ігоря Коломойського. Загальна вартість заарештованого майна перевищує 3 млрд грн.

Про це пише пресслужба САП.

Що у Коломойського заарештували НАБУ і САП

Йдеться про частки у капіталі товариств у власності Коломойського, а це 307 юросіб, різні акціонерні товариства на понад 3 млрд грн. Також ідеться про майже тисячу обʼєктів нерухомості, понад 1,6 тис. транспортних засобів і суден.

За що у Коломойського заарештували майно

7 вересня Детективи НАБУ за погодження керівника САП повідомили колишньому кінцевому бенефіціарному власнику ПАТ КБ «ПриватБанк» та п’ятьом членам організованої ним групи про підозру у заволодінні коштами банку на суму понад 9,2 млрд грн.

Слідство встановило, що у січні-березні 2015 року Ігор Коломойський, кінцевий бенефіціар банку, на той момент голова Дніпропетровської обласної держадміністрації, розробив план заволодіння коштами ПАТ КБ «ПриватБанк» з метою подальшого фінансування підконтрольної офшорної компанії та збільшення власної частки у статутному капіталі банку.

Для цього банк штучно зобов’язали виплатити вказаній підконтрольній компанії понад 9,2 млрд грн під приводом нібито зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю.

НАБУ кваліфікувало дії підозрюваних за статтями 191, 209, 366 Кримінального кодексу України. Директора департаменту міжбанківського дилінгу банку було затримано за ст. 208 КПК.


Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉