McDonald’s готується до відновлення роботи в Україні: коли чекати

McDonald’s в Україні: коли можуть відкритися ресторани. Фото: Pixabay

McDonald’s готується до повторного відкриття своїх закладів в Україні. Це може статися вже в серпні, пише Forbes Україна з посиланням на керівника одного з ресторанів Києва.

«Як розповів Forbes керівник одного з київських ресторанів McDonald's на умовах анонімності, відкриття закладів може розпочатися із серпня. Але в тому разі, якщо буде погоджено питання безпеки», — зазначається в матеріалі.

Водночас СЕО McDonald’s в Україні Юлія Бадрітдінова повідомила виданню, що чітких строків повторного відкриття назвати не може. Компанія нині активно займається роботою з оновлення протоколів безпеки. Керівництво з-поміж іншого перевіряє кожен заклад мережі на наявність поруч бомбосховищ, оскільки під час повітряної тривоги вони не працюватимуть.

Також McDonald’s працює над відновленням своєї мережі постачань. Через бойові дії, що пошкодили певну інфраструктуру, компанія змушена буде закупати певні товари в інших областях або державах.

Ба більше, у компанії займаються відновленням знань і навичок персоналу, а також проводять тренінги для осіб із посттравматичними стресовими розладами (ПТСР).

«Ми ж «бізнес про людей». Кожен крок має бути зваженим, а головне – відповідати нашим стандартам безпеки людей та їжі. Ми не можемо просто так відкритися, поки не переконаємося, що все відповідає нашим вимогам», — зазначила Бадрітдінова.

З початку повномасштабного вторгнення путінських військ в Україну руйнувань зазнали загалом дев’ять закладів мережі. У компанії планують відремонтувати кожен із них.

Зараз McDonald’s, за словами керівниці, реорганізувався у велику волонтерську організацію. Вона займається забезпеченням продовольчих наборів у містах, де йдуть бойові дії; закупівлею медичного обладнання та наданням гуманітарної допомоги родинам і медичним закладам по всій країні.

Контекст. Нагадаємо: McDonald’s має 107 своїх закладів в Україні та понад 40 тис. у всьому світі. Мережа закрила всі свої ресторани в перший день російського вторгнення – 24 лютого – з міркувань безпеки.

Читати на The Page