Facebook Pixel

Макрон повідомив, що системи SAMP/T уже розгорнуто в Україні

ЗРК SAMP/T

ЗРК SAMP/T

Франко-італійський ЗРК середньої дальності SAMP/T був доставлений в Україну, де зараз працює. Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон за чотири місяці після обіцянки в Києві. На початку лютого Париж оголосив про постачання цього еквівалента Patriot.

Quote«Я радий мати змогу оголосити вам разом із моєю італійською колегою Джорджією Мелоні, що франко-італійський SAMP/T зараз розгорнутий і працює в Україні, де він захищає ключові об’єкти та життя людей», – сказав Емманюель Макрон.

SAMP/T MAMBA — перша європейська протиракетна система великої дальності. Вона має допомогти Україні впоратися з атаками російських безпілотників, ракет і авіації. Завдяки цій системі, її радару та пусковим установкам, озброєним вісьмома ракетами Aster, можливо протистояти широкому спектру повітряних загроз: балістичним ракетам малої дальності, винищувачам, гелікоптерам, безпілотникам і навіть залпам крилатих ракет.

Дальність ураження — від 3 до 100 км, висота ураження – до 25 км.

SAMP/T розробив європейський консорціум Eurosam (MBDA Italy, MBDA France, Thales). Система стоїть на озброєнні в Італії, Франції та Сінгапурі.

Приєднуйтесь до нас в соцмережах!
Подякувати 🎉